Naar Home-page
 • Facebook
 • Instagram
 • Winkel
 • Video's
 • Contact
 • Raad van Beheer
 • Kalender
 • Login

Drenten aan het spelen

Wandeling

Bircmede novice najaar

herplaatser

Handleiding lijsten op de website

Achtergrond

Sinds ongeveer een halfjaar worden verschillende lijsten op de website van de Drentsche Patrijshond iets anders gemaakt. Tot voor die tijd moest iedere verandering direct op de website gedaan worden en dat kon alleen maar door de webmasters. Als het gemiddeld 2 dagen duurde voordat de beheerder van de lijsten reageerde en 2 dagen voordat de webmasters reageerden, dan duurde het gemiddeld 4 dagen voor een verandering zichtbaar was op de website. Nu gaat het anders: er zijn verschillende programma’s gemaakt waarmee de beheerders (Madelien, Marja, Tiny) van de verschillende lijsten (pups en nesten, fokplanning, dekreuen) zelf deze lijst kunnen beheren.

Het grote voordeel is dat het veel sneller gaat. Iedere verandering die gemeld wordt aan de beheerder, kan direct worden doorgevoerd. Men hoeft niet meer te wachten tot een webmaster tijd heeft. Bovendien gaat het veel consequenter hetgeen de kwaliteit ten goede komt.

Wat is er aan de hand?

Nadeel van deze aanpak is er ook, zoals velen hebben ondervonden. Doordat er een nieuwe lijst in een bestaande webpagina gezet wordt verandert de datum van de website niet. Je kunt dit vergelijken met een saai weekblad waarin het enige verschil tussen de opeenvolgende nummers de datum op de voorpagina is. In dit weekblad zit iedere week een losse folder. Iedere keer als je langs de weebladverkoper loopt, kijk je even of er al een nieuw nummer is. Is de datum niet veranderd, dan zal het weekblad niet veranderd zijn en koop je het niet.

Maar, na een paar dagen besluit de verkoper er een andere folder in te stoppen. Het weekblad zelf verandert niet en dus ook niet de datum op de voorkant! Als je het weekblad dan in de winkel ziet liggen lijkt het net alsof er niets veranderd is terwijl de bijgesloten folder toch echt anders is. Wil je die nieuwe folder dan toch lezen, dan moet je het weekblad opnieuw kopen.

browsersDit gebeurt nu ook met de website. De lijsten kunnen veranderd zijn maar de website is voor de browser van de bezoeker nog steeds hetzelfde en dus laat de browser (Firefox, Chrome, Safari of Internet Explorer) de website zien zoals die in het geheugen zit en wordt er geen nieuwe versie opgehaald.

Normaal gesproken is dit verstandig om er voor te zorgen dat je geen onnodige verkeer over het internet stuurt maar in dit geval is het lastig omdat de gebruiker nu niet weet of de lijsten in de website nu de nieuwste zijn of niet.

Het verversen van de website (via F5 of Ctrl + R) helpt niet want dan wordt alleen maar gekeken of de website veranderd is of niet.

Verversen

Voor alle duidelijkheid zetten we de laatste weken de datum waarop de lijst door een van de beheerders is aangepast, al op de website (de tijd waarop dit gedaan is komt er straks ook bij te staan) zodat je kunt zien hoe nieuw de lijst is; helemaal helpen doet dit echter niet.
De beste manier om zeker te zijn van de meest actuele lijst, is de computer te dwingen alles opnieuw op te halen en geen gebruik te maken van reeds bestaande informatie op de eigen computer. Natuurlijk is dit niet hetzelfde op iedere soort computer en voor iedere browser. Hieronder een lijst voor de meest voorkomende gevallen.

Het dwingen alle informatie opnieuw te laden kan gedaan worden via:

 Browser  Windows  OSX (Apple)  
 Firefox  CTRL+Shift+R  CMD+Shift+R zie hier 
 Chrome  CTRL+F5  CMD+ R  
 Safari  Shift + klik op reload  CMD+ klik op reload  
 InternetExplorer  CTRL+F5    

Een nog uitgebreider overzicht over het lege van het cache-geheugen en het verversen van de lijsten vindt men (in het Engels) hier.

Adres

Bosweg 2
3651 LV Woerdense Verlaat
+31 (0)172 409 437
secretaris

Vereniging "De Drentsche Patrijshond"

 • opgericht 5 Juni 1948

 • Koninklijk goedgekeurd, laatstelijk bij Koninklijk Besluit d.d. 28 augustus 1975

 • Erkend door de Raad van Beheer

 • Inschrijfnummer Kamer van Koophandel te Enschede (Ov.) onder nr. 40075145

De vereniging heeft als doel:

 • De instandhouding en verbetering van de Nederlandse staande jachthond de Drentsche Patrijshond, haar karakter, jachteigenschappen en verschijning, als omschreven in de rasstandaard

 • Het bevorderen van de gezondheid en het welzijn van de tot het ras behorende honden

 • Het bevorderen van het contact tussen fokkers, jagers en liefhebbers van Drentsche Patrijshonden