Naar Home-page
 • Facebook
 • Instagram
 • Winkel
 • Foto's
 • Video's
 • Contact
 • Blogs
 • Raad van Beheer
 • Kalender
 • Login

Rockanje

DW4

Bircmede novice najaar

herplaatser

Fokaanvraag

U wilt een nestje gaan fokken, wat komt hierbij kijken?Puppies

In de eerste plaats controleert u of uw Drent (nog) voldoet aan het Fokreglement van onze vereniging "De Drentsche Patrijshond". Dit geldt overigens ook voor de dekreu.

Hierna download u het formulier aanvraag fokcombinatie. U kunt het formulier op uw computer invullen en per mail sturen naar fokaanvragen.
Vergeet niet de op het formulier gevraagde kopieën (wanneer deze niet al eerder zijn meegestuurd) te scannen en mee te sturen met de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Dit geldt voor zowel reu als teef. U kunt de fokaanvraag met eventuele kopieën ook per post versturen (zie voor de adresgegevens onderaan de pagina).

Het is belangrijk dat u de fokaanvraag ruim op tijd (2 maanden voor de te verwachten loopsheid) instuurt en betaalt. Na ontvangst van de betaling van € 40,00 wordt de aanvraag in behandeling genomen en het formulier zo spoedig mogelijk aan u teruggezonden. Bij uitblijven van de betaling wordt de aanvraag onbehandeld aan u geretourneerd. Een fokaanvraag is 6 maanden geldig.
Als u bij de fokaanvraag direct een reservereu opgeeft, dan zijn daar geen extra kosten aan verbonden.

Moet u ten tijde van de dekking echter uitwijken naar een reserve reu en heeft u deze bij uw aanvraag niet opgegeven, dan zijn de extra kosten daarvoor € 20,00. Bij gebruik van een reservereu moet er altijd een nieuw aanvraagformulier worden ingestuurd met de daarbij gevraagde kopieën. Er mag alleen uitgeweken worden naar een reservereu als er van dekking (penetratie) geen sprake is geweest .

Wordt de dekking uitgesteld, of blijft de teef leeg, dan kan de aanvraag verlengd worden met nogmaals een periode van 6 maanden. Deze verlenging kunt u voor de afloop van de eerste periode doorgeven. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden. Kiest u voor een andere reu, dan betreft het een nieuwe aanvraag met de daarbij behorende kosten.

Bij verlenging is het belangrijk dat u de geldigheidsduur van het oogonderzoek in de gaten houdt en deze zo nodig tijdig herhaalt. Ten tijde van de dekking moet er voor zowel de reu als de teef sprake zijn van een geldig oogonderzoek anders kan de toestemming alsnog worden ingetrokken.
Zowel het dekbericht als het geboortebericht kunt u doorgeven aan pupinfo.
De fokker wiens fokaanvraag voldoet aan de foknormen, heeft recht op vermelding van het dekbericht en geboortebericht op de website van de vereniging.
Wij vragen u dringend om het dek- en geboortebericht z.s.m. door te geven aan de pupinfo, zodat we de lijsten up-to-date kunnen houden.
Bij het dekbericht kunt u een foto van de reu en een foto van de teef meesturen. Bij het geboortebericht kunt u een foto van het nest meesturen (JPEG formaat). De foto's moeten wel aan bepaalde regels voldoen: hier staan ze voor u beschreven!

Het lidmaatschapsbewijs krijgt u, na opgave van het geboortebericht aan de Pupinfo, automatisch en kosteloos toegestuurd. Dit wordt verzorgd door Marja de Boer

Voor verdere vragen kunt u terecht bij:

(invalid contact id)
(invalid contact id)
(invalid contact id) (invalid contact id)
(invalid contact id)
E-mail

Adres

Bosweg 2
3651 LV Woerdense Verlaat
+31 (0)172 409 437
secretaris

Vereniging "De Drentsche Patrijshond"

 • opgericht 5 Juni 1948

 • Koninklijk goedgekeurd, laatstelijk bij Koninklijk Besluit d.d. 28 augustus 1975

 • Erkend door de Raad van Beheer

 • Inschrijfnummer Kamer van Koophandel te Enschede (Ov.) onder nr. 40075145

De vereniging heeft als doel:

 • De instandhouding en verbetering van de Nederlandse staande jachthond de Drentsche Patrijshond, haar karakter, jachteigenschappen en verschijning, als omschreven in de rasstandaard

 • Het bevorderen van de gezondheid en het welzijn van de tot het ras behorende honden

 • Het bevorderen van het contact tussen fokkers, jagers en liefhebbers van Drentsche Patrijshonden

Creative Commons-LicentieDit werk van de Vereniging Drentsche Patrijshond valt onder:
Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel 4.0 Internationaal-licentie
Laatste aanpassing aan de website:
30 July 2019 (13:45).