Naar Home-page
 • Facebook
 • Instagram
 • Winkel
 • Video's
 • Contact
 • Raad van Beheer
 • Kalender
 • Login

Drenten aan het spelen

Wandeling

Bircmede novice najaar

herplaatser

Kampioenschapsclubmatch

Eenmaal per jaar wordt, meestal in de maand juni, een Kampioenschapsclubmatch georganiseerd. Een Kampioenschapsclubmatch is een tentoonstelling met C.A.C. toekenning (verklaring vindt u verder op de website), waar de honden door een erkende Drenten-keurmeester worden gekeurd. Deze clubmatch volgt de normen en reglementen opgesteld door de Raad van Beheer en staat open voor alle Drentsche Patrijshonden die bonafide eigendom zijn van Nederlandse ingezetenen en van buitenlandse leden van onze vereniging. De honden moeten zijn ingeschreven in het NHSB of (voor buitenlanders) in een erkend buitenlands stamboek. Inschrijving vindt plaats d.m.v. het inschrijfformulier in het clubblad of via de website van de vereniging.

Hoe is de gang van zaken op zo’n clubmatch?

U heeft ongeveer een week van tevoren van de commissie een bewijs van inschrijving ontvangen (per post of per e-mail). Hierop staat o.a. uw inschrijfnummer. Met dit bewijs meldt u zich bij het secretariaat. U moet ook het vaccinatieboekje van de hond meenemen. Buitenlandse inschrijvers moeten ook een recente rabiës (hondsdolheid) verklaring bij zich hebben en die kunnen overleggen als daarom gevraagd wordt. Conform de reglementen van de Raad van Beheer worden alleen ingeschreven Drenten toegelaten. Dus beslist geen andere honden, zoals op een fokdag. Monorchide- of cryptorchide reuen worden niet toegelaten! Bij het secretariaat ontvangt u de catalogus en een draagnummer. Het draagnummer speldt u op de borst. Hierdoor bent u herkenbaar voor het ringpersoneel. Aan de hand van de catalogus kunt u kijken bij welke ring u moet zijn. Zowel in de catalogus als op het bord bij de ring staat de volgorde van de keuringen vermeld. De ringmeester zal u bij de ring oproepen, maar let wel zelf op uw beurt. Verder daar de instructies opvolgen.


Handig is het om op deze dag een stoeltje en voor de hond een drinkbak en kleedje mee te nemen. En niet te vergeten: behoud een goed humeur, ook als de uitslag toch mocht “tegenvallen”. Bedenk dat er maar één Drent de beste en liefste is van allemaal en dat is en blijft uw eigen Drent!


Elke gekeurde Drent krijgt een officieel keurverslag met de kwalificatie U, ZG, G of M. De beste vier honden van elke klasse met minimaal U of ZG komen ’s middags in de erering. Genoemde kwalificaties gelden niet voor de baby-en puppyklas, koppelklas en kind-hondshow. In de erering worden de honden van elke klasse geplaatst van 1 t/m 4. De 1e uit een klasse (dit kan alleen een U-gekwalificeerde Drent zijn) komt uit tegen de 1e U van de andere klassen. Eerst worden alle reuen geplaatst en daarna de teven. De beste van alle reuen en alle teven krijgt de titel Kampioen. De op één na beste wordt Reserve Kampioen. De beste reu en beste teef komen tegen elkaar uit en één van deze wordt Beste van de Clubmatch en ontvangt de titel Clubwinnaar met jaartal.


Activiteiten voor de kinderen op een Clubmatch

Kinderen kunnen zich inschrijven voor de Kind-Hond Show (vooraf aanmelden via het inschrijfformulier). Jong geleerd, oud gedaan! Er zijn twee klassen, te weten: leeftijd 6 t/m 9 jaar en 10 t/m 12 jaar. De beste vier van elke groep gaan ’s middags naar de erering, waar ze geplaatst worden. Ieder deelnemend kind ontvangt een leuke herinnering.


Zijn er nog vragen?

Stuur dan een e-mail of neem telefonisch contact op met Marjan de Raad (tel.:06-30489391) of Laetitia de Boer (tel.: 06-12780422). 

Adres

Bosweg 2
3651 LV Woerdense Verlaat
+31 (0)172 409 437
secretaris

Vereniging "De Drentsche Patrijshond"

 • opgericht 5 Juni 1948

 • Koninklijk goedgekeurd, laatstelijk bij Koninklijk Besluit d.d. 28 augustus 1975

 • Erkend door de Raad van Beheer

 • Inschrijfnummer Kamer van Koophandel te Enschede (Ov.) onder nr. 40075145

De vereniging heeft als doel:

 • De instandhouding en verbetering van de Nederlandse staande jachthond de Drentsche Patrijshond, haar karakter, jachteigenschappen en verschijning, als omschreven in de rasstandaard

 • Het bevorderen van de gezondheid en het welzijn van de tot het ras behorende honden

 • Het bevorderen van het contact tussen fokkers, jagers en liefhebbers van Drentsche Patrijshonden